Oodi naisille näyttely 8.3. - 8.5.2011

Oodi naisille näyttelystä

Syksystä 2009 lähtien olen ollut kotona tekemässä metalliteoksia tulevaa näyttelyäni varten. Debyyttinäyttelystä voi tulla ensimmäinen ja viimeinen! On kuitenkin selvää, että päästäkseni eteenpäin seuraaviin jo mielessä putkahteleviin teoksiin täytyy antaa käsilaukuille oma tilaisuutensa.

Omistan näyttelyn äidilleni, joka on tietysti tärkein nainen minun elämässäni. Kiitän häntä kaikesta siitä pyyteettömästä rakkaudesta, mitä olen kaikki nämä vuodet saanut ottaa vastaan. Roolimalli osaavana, kriisitilanteissakin ratkaisun löytäjänä ja kannustavana itsenäisenä naisena on ollut sellainen elämän eväs, jolla olen hyvin pärjännyt vaikeinakin aikoina. Toivon äidille mukavia, lempeitä vanhuudenpäiviä!

Valmistuin Luksiasta metallialan artesaaniksi 50-vuotiaana ja opiskelin sen jälkeen taidevalamista vuoden Järvenpäässä. Opiskelun päätösvaiheessa kevään lopussa 2007 sain suunniteltavaksi kiertopalkinnon Lohja Area Zonta-kerholle. Tällöin syntyi pronssinen käsilaukkuteos Oodi luovutettavaksi aina vuodeksi erityisen aktiiviselle jäsenelle. Siitä sai alkunsa myös ajatus omasta vain käsilaukkuja sisältävästä näyttelystä, joka nyt vihdoin toteutuu.

Näyttelyssä on esillä eri tavoin metallista valmistettuja käsilaukkuteoksia. Käsilaukkuja olen valmistanut tinan, kuparin ja pronssin lisäksi myös kierrätysmateriaaleista. Näyttely avautuu Naistenpäivänä 8. maaliskuuta ja teoksia on esillä Äitienpäivään 8. toukokuuta saakka. Naistenpäivä täyttää tänä vuonna 100 vuotta, joten näyttelyn avaaminen juuri tällöin sopii teemaan erityisen hyvin.

Haluaisin näyttelyni kokoavan yhteen (nais)porukoita, ystäviä, työkavereita tai vaikka pariskuntia hetkeksi nauttimaan hyvästä seurasta. Ajanjakso naistenpäivästä äitienpäivään antaa monta mahdollisuutta ”ylistyslauluun naisille” kohota hetkeksi arjen yläpuolelle yhdessä, jotta sitten taas jaksaa uusin voimin nauttia arjen pienistäkin iloista.

Oodi naisille!

Oodi naisille flyer

Näyttelyn kutsuvierastilaisuus 7.3.2011

Galleriaan klikkaamalla kuvaa:

Näyttelyn banderol Lohjalla

"Oodi naisille" näyttelyn yleisöäänestys

Suosituimman käsilaukkuteoksen yleisöäänestyksessä selvän voiton vei jo avajaisissa eniten ääniä saanut " Lasitehtaan" viettelys.
"Milky Way" oli toiseksi suosituin.
"Perinteitä vaaliva" tuli kolmanneksi vain yhden äänen erolla "Milky Way" -teokseen.

Lasitehtaan viettelys Milky Way Perinteitä vaaliva

Arvonnan palkinnot ja voittajat

Pääpalkinnon
"Punaisia ruusuja ja sampanjaa" käsilaukkuteoksen voitti:
Henri Kestiö Turusta
(Tämä käsilaukkuteos tehtiin varta vasten tätä tarkoitusta varten)

Toisen palkinnon
Ateljee Emmin meikkikurssin voitti:
Heli Kjellberg Espoosta

Kolmannen palkinnon
Ateljee Emmin kengät oman valinnan mukaan voitti:
Paula van der Pals Lohjalta

Punaisia ruusuja ja sampanjaa Punaisia ruusuja ja sampanjaa

Kuvassa vasemmalta Erja Siljamo Ateljee Emmistä, Heli Kjellberg, Aniko Sunset ja Henri Kestiö. Paula van der Pals oli estynyt saapumasta tilaisuuteen.

Palkintojenjakotilaisuus

Takaisin

These pages are intended to be viewed online and may not be printed.